• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.343 1.02
  • Dolar: 32.5709 0.09
  • Euro: 34.7709 0.12

4 Bin 325 Şehit Yakını Ve Gazinin Ataması Yapıldı

Bin 400’ü kadın toplam 4 bin 325 şehit yakını ile gazinin iş atamaları törenle yapıldı. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şehit ve gazi yakınlarımıza 86 bin TL’lik 20 yıl vadeli ve faizsiz ko...
4 Bin 325 Şehit Yakını Ve Gazinin Ataması Yapıldı

Bin 400’ü kadın toplam 4 bin 325 şehit yakını ile gazinin iş atamaları törenle yapıldı. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şehit ve gazi yakınlarımıza 86 bin TL’lik 20 yıl vadeli ve faizsiz konut kredisi sağlamaya başladık" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meyra Palas’ta düzenlenen ’şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura töreninde’ yaptığı konuşmada, "Bugün özel bir gün gerçekten. Milletlerin tarihi sınavlarla karşılaştıkları anlarda evlatlarının yaptığı fedakarlılar o milletlerin tarihinde altın harflerle yazılır. Bizim milletimiz en zor zamanlarda şartlarda, evlatlarını ya şehit ol ya gazi diyen annelerin omuzlarında yükselmiştir. Ben her şeyden önce şehitlerimizin annelerini selamlıyor, burada bulunmayanların ellerinden öpüyorum. Mümkün olsa tek tek ziyaret ederdim. Şehit babalarımız, evlatlarını yiğit bir şekilde yetiştiren şehit babaları da her türlü şeye layıktırlar. Yarın 18 Mart, deniz savaşının 100. yılı, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı. Tam yüzyıl önce, arkasında bıraktıklarının hayır duasıyla yürüyen, biraz önce burada konuşan Yusuf Akkuş ve onun dedeleri, hepimizin istiklali için böyle bir şeye katlanma iradesini göstermişlerdir. Çanakkale şehitleri o kınalı kuzuların, o genç civanların torunları olarak bizler eğer bir gün yine aynı fedakarlığı yapmak gerekse her birimiz bunun mücadelesinde şehadet şerbeti içmeye hazırız. Dost ve düşman bilmeli ki böyle bir sınavla karşılaştığında başını eğmektense başını vermeye hazır bir milletin bu topraklarda hükümran olduğunu kimse unutmasın. 12 Mart’ta da İstiklal Marşımızın Meclis’te kabulünü idrak ettik. Yine, Mehmet Akif Ersoy’un o mübarek insanın şehitlerimizi nasıl bir ihtiramla andığını biliriz" ifadelerini kullandı.

"MİNNET BORCUMUZU BİR NEBZE OLSUN ÖDEME GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

"Tam da bu iki günü arasında dün Cumhurbaşkanımız şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize devlet övünç madalyalarını verdi" diyen Davutoğlu, "Gerçekten devlet övünç madalyalarına bir kesim hak ediyorsa, tek bir kesimi layık görüyorsa bu kesim şehitlerimizdir, şehit yakınlarımızdır. Dün bu anlamlı töreni idrak ettikten sonra, Çalışma ve Aile Bakanımızın zamanlamasıyla Çanakkale savaşlarından bir gün önce, İstiklal Marşı’nın kabulünden 4-5 gün sonra bu merasimle bu kurayla istihdam imkanı tanıdığımız şehit yakını ve gazi yakınımıza bir nebze olsun minnet borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz. 2 Ekim 2015’te tekrar bir aradaydık. o gün şehit ve gazi yakınlarımızdan 2 bin 760 kardeşimizin atamasını gerçekleştirmiştik. Bizim iktidarlarımız döneminde şehit ve şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının hakları konusunda dev mahiyette adımlar attık. Olağanüstü iyileştirmeler gerçekleştirdik. Bütün bunların ötesinde hepimizi mutlu kılan, şehit yakınlarımızın ve gazi yakınlarımızın yüzlerinde gördüğümüz tebessümdür. en çok hüzün duyduğumuzu an, bir şehidin yetiminin başını okşadığımız andır. Bağrımıza bastığımda o yetimi, duyduğunuz o derin hüznü tarif etmek mümkün değil. Onun için bütün milletimizin şehit olmaya hazır olmakla birlikte Allah hiçbir aile ocağına böyle bir evlat acısı düşürmesin duasıyla burada hislerimi paylaşmak istiyorum ama o hüzün ne kadar derinse, şehitlerimizin cenazelerinde duyduğumuz hüzün ya da bir gazimizi ziyaret ettiğimizde duyduğumuz hüznün karşılığında onların yüzlerinde gördüğümüz bir tebessüm en yakınlarımızın yüzlerinde gördüğümüz tebessümden daha kıymetlidir. Bu vesileyle hükümetimizin ve devletimizin bütün şehit ve şehit yakınlarımızın, gazi ve gazi yakınlarımızın yanında olduğunu vurgulamak isterim" şeklinde konuştu. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyük sınavlardan geçmiş milletler, bizler Galiçya’dan Myanmar’a, Libya’dan Bakü’ye şehitlerimizin büyük bir tarihi onurla defnedildiği o topraklarda mevcudiyetimizi hala sürdürüyoruz. Bugün, 4 bin 325 şehit ve gazi yakını kardeşimizin atamasını yapacağız.Salonda bu kardeşlerimizin 176’sı hazır. Bu atamayla birlikte son altı ayda 7 bin 85 vatandaşımızın istihdamı sağlanmış olacak. Son bir yılda, 10 bin 613 atamayı gerçekleştireceğiz. Ekim’den bu güne 82 bin 639 kişiye ücretsiz seyahat kartı dağıttık. Şehit ve gazi yakınlarımıza 86 bin TL’lik 20 yıl vadeli ve faizsiz konut kredisi sağlamaya başladık."

6 YILDA 6 MİLYON İSTİHDAM

Son 6 yıl içinde 6 milyona yakın istihdamın sağlandığını belirten Davutoğlu, "İş sahibi olmanın heyecanı, evine helal rızk götürmek evlere yansır. Bütün bu istihdamların gerçekleşmesinde biz büyük bir huzur duyuyoruz. Bu istihdam içinde bizi en çok memnun eden alanlardan biri ’şehit ve gazi yakınlarımıza sağladığımız istihdamdır. Biz, sizlerin en derin hürmete, en iyi imkanlara sahip olmanız gerektiğini düşünüyoruz. Bu kardeşlerimiz bu istihdamdan istifade ederken, bundan sonra da canlarını ortaya koyan bütün gazilerimize, şehit ve şehit yakınlarımıza her zaman sahip çıkacağız. Kudret ve şefkat elimizin, anneler, babalar ve eşler üzerinde olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Allah bu devlete kudret versin ki bütün mazlumlara sahip çıkma kudretini gösterelim. alla bu millete bir daha evlat acısı göstermesin. Bütün millet evlatlarının vatanın özgürlüğü, bağımsızlığı için her an hazır olduğunu bilmek gurur veriyor" dedi.

"YA ALLAH BİSMİLLAH"

Törene, Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı. Kura töreni, Başbakan Davutoğlu’nun butona basması ve ’Ya Allah ya Bismillah’ demesiyle başladı. İsmini görenleri sahneye davet eden Davutoğlu, şehit, gazi ve gazi yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

SEVİNÇLERİNİ PAYLAŞTILAR

Bin 400’ü kadın, 2 bin 925’i erkek olmak üzere toplamda 4 bin 325 şehit yakını ile gazilerin ataması yapıldı. Ataması yapılan şehit yakınları ile gaziler, sevinçlerini yakınlarını arayarak paylaştı. Şehit yakını iki kız kardeş olan Elif Sivük ve Funda Gökçen, "Çok duygulandım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi çıktı. Başvuralı 7 ay oldu. Kardeşiz. Eşimi aradım. Eşim kendine yeni bir eleman bulsun, çok mutluyum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim