• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

’’301 Rakam Değil, Candır’’

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Türkiye’nin en büyük maden faciasının yıl dönümünde şehit madenci aileleri, düzenlenen program...
’’301 Rakam Değil, Candır’’

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Türkiye’nin en büyük maden faciasının yıl dönümünde şehit madenci aileleri, düzenlenen programda içlerini döktü.

Facianın yıl dönümünde acılarına acı katan şehit madenci aileleri Cengiz Topel Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğinde duygularını aktarırken hem ağladı, hem de katılanları ağlattı. Programda Soma faciasında şehit olan 301 maden işçisinin isimlerinin yer aldığı pankart önünde 301 mum yakıldı. Sırasıyla duygularını sözleriyle aktarmaya çalışan şehit ailelerinin, konuşmaları sırasında sözleri boğazlarına düğümlendi.

"EVLATLARIMIZI GENÇ YAŞTA YERİN ALTINA KOYDULAR"

Soma faciasında oğlu Kader Yıldırım’ı genç yaşta kaybeden anne Elmas Kaya, "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, evlatlarımızı çalıştıranlardan övünmek isterdik yavrularımızın haklarını veriyor diye, niye bizim evlatlarımızı yeraltına koydular. Bugün mezarlıkta yetkililer maden işçilerine dediler ki, ’size müjde var, işyerleriniz açılıyor’, ben de mezarda yatan oğluma dedim ki, kalkın bakın oğlum size müjde veriyorlar yeniden gideceksiniz işe, ama ben senin elbiselerini attım, yoksa ben mi gideyim senin yerine dedim oğluma. Acaba babalar mı gidecek bu yeni iş yerlerine yoksa analar mı? Çünkü bizim evlatlarımızı genç yaşta yerin altına koydular. Neden acaba ben oğlumu askere gönderdim, askerde eğer şehit olsaydı vatan için derdim. Ama şimdi senin oğlun şehit diyorlar, ne için şehit. Büyüklerin zengin olmalarının şehitliği. Bu yakışıyor muydu acaba bizim evlatlarımıza" dedi.

BANKALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Soma’daki faciada eşini kaybeden Gülten Kavas ise, "Bir yıldan buyana 301 ana ve baba evlatsız, 250 eş eşsiz, 450 çocuk babasız kaldı. Biz Anadolu çocuğuyuz, topraktan geldik, ayakta durmasını bir senedir bildik, yine biliriz. Bizim evlatlarımız da hiçbir zaman yıkılmayacak" dedi.

Düzenlenen programa katılımın azlığından yakınan Kavas, "Bakın etrafınıza kim var, kimse yok. Hani madenciler, nerede sendikalar. Söyleyecek sözüm yok yani. Madenciler çalışırken Soma çok iyiydi. Esnaflar çok iyiydi paraları kazanırken. Şimdi 2 bin 831 madenci işsiz kaldı. Hep işçilere haciz yolladılar. Ama madenciler çalışırken hepsi diyordu ki gel benden çek kredini. Hepsi kredi kartlarını ardı ardına yolluyordu. Şimdi niye haciz gönderiyorlar ki. Esnaflar da bizim arkamızda olsunlar" diye konuştu.

"EŞİMİN 1 MİLYAR DEĞERİ VARMIŞ, DEVLETE KARŞI"

Eşini kaybettikten sonra bin TL maaş bağlandığını kaydeden Gülten Kavas, " Benim eşimin 1 milyar (bin TL) değeri varmış devlete karşı. Ben 1 milyarla 2 çocuğuma sünnet yaptım bu hafta. Devlet utansın, ben utanmıyorum bir şehit eşi olarak. Bu saatten sonra iki çocuğum için ayakta duracağım. Ne zaman onlar cezasını çekti, o zaman biraz vicdanım rahatlayacak" dedi.

"İLK GÖZAĞRIMI KURBAN VERDİM MADEN DAĞINA"

’Canım ciğerim ilk göz ağrımı kurban verdim ben, o maden dağına’ diyerek katılanları gözyaşlarına boğan maden şehidi Uğur Çolak’ın annesi Güler Çolak, "Kimse bilemez ki analar ağlıyor mu, analar feryat ediyor mu. Evlatlarına, eşlerine para verince devlet rahat sanıyor. Devlet rahat değil. Biz yanıyoruz, onlar da vicdanlarıyla yansın diyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim