• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2301.089 1.11
  • Dolar: 32.3484 0.30
  • Euro: 35.109 0.00

"3 Temmuz Sürecinden Daha Tehlikeli..."

TFF Başkanı Demirören, "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç kulüplerimizi bekliyor. Mali kriterler. Biz bazı kriterler bekledik. Vergi borcu, çalışan borcu, olan kulüplere cezalar vereceğiz....
3 Temmuz Sürecinden Daha Tehlikeli...

TFF Başkanı Demirören, "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç kulüplerimizi bekliyor. Mali kriterler. Biz bazı kriterler bekledik. Vergi borcu, çalışan borcu, olan kulüplere cezalar vereceğiz. Çarşamba günü UEFA lisansı için son kararları verecek"dedi

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, devletten aldıkları destekten bahsederek, "Türkiye’de siyasetin futbola karıştığı söyleniyor ben buna katılmıyorum. Sadece desteklerini hissediyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Spor Bakanımız futbolu çok seviyor. Riva’nın yüzde 35’ini Spor Bakanlığımız karşıladı. Yani desteklerini sonuna kadar arkamızda hissediyoruz. Bugün Başbakanımız kısa bir ziyarette bulundu ve ’Burası kısa sürede gezilecek bir yer değil geniş zamanda geleceğim ve bir de maç yapacağım’ dedi. Bu tesis dünyada ilk 73’e girer. Platini kısmet olursa buraya gelecek. Tesisi anlatan kataloğumuzu dünyanın tüm federasyonlarına gönderdik. Projelerimiz devam ediyor. Spor lisemiz, huzur evimiz. Sahalarımız yapılmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"FEDERASYON OLARAK KULÜPLERE TESİS YARDIMI YAPACAĞIZ"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in ’Futbol Buluşmaları’ toplantılarını da anlatan Başkan Demirören, "Fatih Terim 4-5 yere gitti ve 20 yere kadar gidecek. Futbolun tüm paydaşlarını toplayarak o bölgenin sorunlarını dinliyor. Bölgedeki tesislere bakıyor. Biz federasyon olarak kulüplere tesis yardımı yapacağız. Süper lig kulüplerine giden tesis paraları var. Bunu kaldıracağız. 2. lig ve 3. lig kulüplerimize, gerçekten ihtiyacı olan kulüplere yardımcı olacağız. Fatih hoca ve tesisler sorumlusu arkadaşımız bunların incelemesini yapıyor. Haziran sonunda 7 ilde tesis temeli atacağız. Çanakkale, İzmir, Manisa gibi şehirler ilk periyotta" dedi.

"BEN MİLLİ TAKIM KADROSUNU AÇIKLANDIĞI GÜN ÖĞRENİYORUM"

Milli Takım ile ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Demirören, "Türkiye’de bir görüş var. Milli Takım başarısızlığı federasyonun başarısızlığıdır diye. Ben mi seçiyorum bu kadroyu? Kulüplerde başkanların kadroya etkisi daha fazladır. Hocanın verdiği listeden oyuncuları seçerler. Bunun etkisi yüzde 40’tır. Ama federasyon başkanının nasıl bir etkisi olabilir. Ben Milli Takım kadrosunu açıklandığı gün öğreniyorum. Bizim amacımız arada bir turnuvalara katılmak değil, her turnuvaya katılan bir takım oluşturmak. Fatih hoca bu konuda çok çalışıyor. Abi kardeş gibiyiz. Birbirimize arkamızı dönüp yürüyebiliyoruz" diye konuştu.

"PASSOLİG KAVGAYI BÜYÜK ORANDA BİTİRDİ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, futbolda şiddetin bitmesinin öneminden söz ederek, "Hakemler şampiyonu alkışlasalardı seneye o hakemler alkışladıkları takımın lehine yanlış bir karar verseler, alkışladı diye eleştirilirdi. Futbol saha içerisinde kalmalı. Saha dışında dostluğu sağlamamız lazım. Bunu yakalayacağımıza inanıyorum. Kulüpler Birliği’nin başkanı Göksel Gümüşdağ’ın pozitifliği çok önemli. Bugün futbol sponsor kaybetmeye başladı. Sponsorlar kötü tezahürat ve kavgadan dolayı çekiliyor. Böyle yerlerde sponsorlar niye olmak istesin. Hep beraber bu marka değerini ortaya çıkarmamız lazım. Diğer başkanlarla birlikte bunu yapmamız lazım. Passolig bu kavgayı büyük oranda bitirdi. Biz sahada dostluğu sağlarsak taraftarlar daha da sakin olur. Passolig ve E-Bilet eleştirilmişti ama iyiliği sağladı. Kaçan seyirci var deniliyor ama bunun etkisi yüzde 10’u 20’yi geçmez. Passolig karaborsayı bitirdi. Tribünlere siyaseti sokmaya çalışan taraftarlar vardı. Bu da bitti. Ailesi çoluğu çocuğuyla gelen seyircilerimiz arttı. Buna gelecek sezon tam olarak bakmalıyız. 1 milyon olacağını sanıyorum" açıklamasında bulundu.

"TUTTUĞU TAKIMI BİLDİĞİM KİŞİLERİ ALACAĞIM"

Yapılacak seçime dair açıklamalarda bulunana Demirören, şöyle konuştu:

"Yönetimde muhakkak değişiklikler olacaktır. Seçimden önce toplantılarımız var. Zor işler yaptık. Ayrılıklar da olacaktır. Yeni gelenler de. Yeni yönetimler futbolun içinden gelen isimler olacak. Zaman ayırabilen ve kendi işlerinde başarılı isimler olacak. Kulüplerden isimle yönetici almayacağım. Çevremde bildiğim, tuttuğu takımı bildiğim kişileri alacağım. Formalarını çıkartıyorlar tabii ki. Çıkartmayan barınamaz. Benim olduğum yönetimde bu imkansız. Hata yok mudur muhakkak vardır. Size göre doğru bana göre yanlış karar olabilir. Hata olabilir ama bilerek yapılmaz. Bizim tüm kurullarımızda değişiklik olacak. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu devam edecek. Benim niyetim öyle."

"3 TEMMUZ SÜRECİNDEN DAHA TEHLİKELİ BİR SÜREÇ KULÜPLERİMİZİ BEKLİYOR"

Demirören, kulüpler için zor günler geldiğini ifade ederek, "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç kulüplerimizi bekliyor. Mali kriterler. Biz bazı kriterler bekledik. Vergi borcu, çalışan borcu, olan kulüplere cezalar vereceğiz. Çarşamba günü UEFA lisansı için son kararları verecek. 3 kulübümüz bu lisans için tehlikede. Bizim aldığımız haberler var. Kulüplerle görüşüyoruz. Bir de kulüp lisansı var. Bunu alamayanlar da liglere katılamayacak. Göksel Gümüşdağ da kulüp başkanlarına bu konunun hassasiyetini kulüplerimize anlatıyor. Şimdiden medyada transferleri okuyoruz. Oyuncusunun maaşını ödemiyor, transfer okuyoruz. UEFA bunları çok yakından izliyor. Biz federasyon olarak yardımcı oluyoruz ama lisansı verememe durumumuz var" şeklinde konuştu.

"BURSA’NIN CEZASININ KALKMA DURUMU YOK"

Kulüpler hakkında da konuşan Başkan Demirören, "Beşiktaş ve Trabzonspor anlaşmalarını yaptı. Bursaspor kontrol altında. Galatasaray da kontrol altında ama bir tehlikesi bulunmuyor. Fenerbahçe de Avrupa’ya gideceği için kontrol altına girecek. Bizim yardımımız olur ama karar UEFA’nındır. Biz sadece uygulayıcı oluruz. Bursa’nın cezasının kalkma durumu yok. İnşallah CAS’tan güzel bir karar çıkar" dedi.

"FUTBOLA TEKNOLOJİNİN BU KADAR GİRMESİNE KARŞIYIM"

5. ve 6. hakemlerin kalkmayacağını açıklayan Yıldırım Demirören, "Ben çizgi teknolojisine karşıyım. Futbola teknolojinin bu kadar girmesine karşıyım. 5. ve 6. hakemlerin çalışma zamanlarında eksiklik vardı ama bunu giderek kapatıyoruz. Bu hakemler eskisi kadar inisiyatif almıyorlar. MHK konularıyla o kadar ilgili değilim. Ben kurullarımızla sürekli bir araya gelmiyorum. Doğru da değil. Haftanın hakemlerini bildiriden bile bakmıyorum. Bir maç varsa o maçın sabahında korumama ya da şoförüme sorup öğreniyorum. Her maçtan önce Allah hakem şansı versin diye dua ediyorum. Ben hakem sonucu etkiledi konusuna inanmıyorum. Oyun hatalar oyunu. Biz bu hataları kabul edersek futbolu rahat ettiririz. Hiçbir zaman ’Keşke şu hakemi bu maça verseydik’ demedim. Şu anda yoğun bir programa giriyoruz. 27 maç var. Bu hakemlerimiz nasıl gidecek bu maçlara. Ne diyebilirsiniz. Futbol hızlı bir oyun ve onlar bu tempoyu çıkarmalı" ifadelerini kullandı.

"BİR PROFESYONEL HAKEMİN ELİNE AYDA 30 BİN LİRA GEÇİYOR"

Hakemlerin aldıkları ücretler hakkında da bilgiler veren Başkan Demirören, "Profesyonel hakemliğe pilot olarak başladık. 6 hakemimiz devletle bağlantısı olmayan hakemlerdi. Bazı hakemlerimiz devlet memuru olarak görev yapıyordu. Bu hakemlerimizin devletten ayrılmaları gerekiyordu. Şu an yaptığımız görüşmelerde bu işin oturduğunu görüyoruz. Şimdi hedefimiz bütün hakemlerimize bu pozisyonu açmak. Bu şekilde haftada 3-4 gün sabah 9’da buraya gelecekler. Sistem oturduktan sonra her gün gelecekler. Seminerlere gidecekler. Avrupa’nın önüne geçecekler. Mesai saatleri içerisinde burada olacaklar. Sayıları da artacak. Aylık 15 bin lira veriyoruz. Bir de maç paraları var. Bir profesyonel hakemin eline ayda 30 bin lira geçiyor. Avrupa’yla kıyaslamayazsınız ama bir yol açıldı. Avrupa’da aylık 50 bin Euro civarında para alıyorlar" dedi.

"SALDIRI ÇOK PROFESYONELCE YAPILMIŞ"

Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırı hakkında da konuşan TFF Başkanı Demirören, "Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyı her gün kontrol ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz takip ediyorlar ve bulacaklar. Öyle normal bir olay değil. Çok profesyonelce yapılmış. Takipler devam ediyor ama henüz sonuçlanan bir şey yok" diye konuştu.

"CÜNEYT ÇAKIR’IN ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İÇİN BÜYÜK ŞANSI OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır’ın Şampiyonlar Ligi final maçını yönetme şansının büyük olduğunu söyleyen Demirören, "Gayri resmi olarak Cüneyt Çakır’ın Şampiyonlar Ligi finali için büyük şansı olduğunu biliyoruz. UEFA ile yaptığımız diyaloglardan biliyoruz. Bir Alman hakemle çekiştiğini biliyorum. Bayern Münih finale çıkarsa şansı daha da artar. Bir Türk hakemin buralara gelmesi büyük başarı. Cüneyt hocamızın yanına başka hakemler de eklemeliyiz. Ali Palabıyık’ın önü çok açık. Bu sezonun en iyisi diyebilirim. Hataları olacak tabii ki. Ama kimse çıkıp da bu hakeme artniyetli demiyor. Hakem yaşlarında FIFA’nın kurallarına tabiyiz. FIFA’nın yaşı serbest bırakacağı söyleniyor ama emin değilim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim