• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2503.102 0.77
  • Dolar: 32.5844 0.30
  • Euro: 34.5241 0.86

270 GİRİŞİMCİYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Gebze Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Dağıtım Töreni" Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
270 GİRİŞİMCİYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Gebze Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliği ile her yıl yapılan, yüzlerce girişimciyi bölgeye kazandıran Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 2014-2015 dönemi sertifikaları sahiplerini buldu. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Kocaeli İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve çok sayıda kişi katıldı.

‘780 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’

Programın açılış konuşmasını Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler yaptı. Çiler,

Ekonomik verilere göre her yıl 750 bin gençin istihdam piyasasına katıldığını belirterek, “Bizler GTO olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor ve girişimcilik kursları açıyoruz ve onlara sertifika veriyoruz. Odamız ve KOSGEB İş birliği ile 27 kurs çalışıp 780 kişiye eğitim verildi. GTO Girişimcilik kurslarında öncü odalardan biridir. Bu zaman 360 kişi eğitim aldı. Bir yıl içinde sadece 60 kişi kendi iş yerini açtı. Bu zaman kadar toplan 314 kişi kendi iş yerini açtı. Yılsonuna kadar 8 uygulamalı daha girişimcilik kursu açacağız. GTO bölgemize hizmet veren tüm üyelerin hizmet kalitesini artırarak istihdam oluşması için gerekli alt yapıyı sağlamaktadır” dedi.

'DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ’

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOBİ’lerin  ülkenin  ekonominin can damarları olduğunu ifade ederek, “ KOBİ’lere destek için 45 milyon TL verdik. Yeni girişimci desteği için 100 bin TL veriyoruz. Kocaeli’nde 9 bin civarında uygulamalı girişimciliği bitirmiş kursiyer var. KOSGEB olarak KOBİ’lere ve girişimcilere destek vermeyi sürdüreceğiz. Tüm girişimcilere bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

‘ÜLKEMİZDE GİRİŞİMCİ POTANSİYELİ VAR’

Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık  ise 2001 krizinin girişimciliğe darbe vurduğu belirterek şunları söyledi;  “Krizlerin etkisinin siliyoruz. Ama girişimciliğe yaptığı darbeyi silemiyoruz. Bir ülke için en büyük zorluk burası. İstikrar ortamları girişimcilik ve yeniliği besleyen ortamlardır. Devlet olarak özendirme, yönlendirme ve denetleyeceğiz. Kamu olarak destek vereceğiz. Girişimcilik eğitimleri önemsiyoruz. 360 bin girişimcilik eğitimi verdik. GTO Başkanına teşekkür ediyorum. GTO olarak KOSGEB ile büyük işler başardılar. Ülkemizin büyük bir girişimci potansiyeli var. Girişimciye büyük hibe desteği veriyoruz. Yeter ki kendi işinizi yapın. Diyelim işinizi kurdunuz 3 yıl vergi almıyoruz. Bu eğitim programları sonucunda bilinçli girişimciler olarak faaliyete başlayacaksınız”

 Yapılan konuşmaların ardından Dr. Cengiz Tavukçuoğlu'nun sunumuyla "Başarıya Giden Yolda Girişimcilik" semineri gerçekleştirildi.

2-120.jpg3-120.jpg4-088.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim