• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 12°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

26. Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,Valilik ve Kent konseyinin ortaklığında düzenlenen 26.Kent Bayramlaşması vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı.
26. Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım

Kurban Bayramı dolayısıyla 26’inci Kent Bayramlaşması düzenlendi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde (Dolphin) gerçekleştirilen programa , Milli Savunma Bakanı Fikri Işık , Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Zeki Aygün ve Sami Çakır, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr.Tahir Büyükakın , AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, AK Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı

DİĞER İLLERE ÖRNEK OLDUK

Bayramlaşmanın açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk gerçekleştirdi.Köktürt  ‘’ Güzel bir günde yine birlikteyiz. Bayram bu işte. Bakıyorum  herkes burada. Bu millet kendi değerlerine inancına bir saldırı gördüğünde bir ve diri olmasını biliyor. Bayramı da bayram gibi yaşamasını da biliyor. Biz biriz hepimiz aynıyız. Birbirmize ne kadar yakın olursak o kadar güçlü oluruz. Bunla da düşmana korku dosta moral verdik. Yüce rabbim ülkemize ve tüm dünyaya barış sevgi ve kardeşlik ihsan etsin. Beraberce nice bayramlara kavulşmak dileğiyle tekrar herkesi selamlıyor ve hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

EN GÜZEL GIDAMIZ BİRLİK BERABERLİĞİMİZ

26.Kent Bayramlaşmasında vatandaşlara seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu  tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik etti.Daha sonra kalabalığa hitap eden Karaosmanoğlu , ‘’Türkiye olarak  bulunduğumuz coğrafya yüklendiğimiz misyon bugünümüz ve yarınımız Anadolu’da işimzin kolay olmadığını gösteriyor. İşimiz zor ama bu işin en güzel gıdası birlik ve beraberliğimizdir. Birliğimizi güçlü tuttuğumzuda hiçbir şeyden korkmuyoruz. Kalkınmaya gelişmeye daha refah bir ülkede güven içinde yaşamaya hepimizin hakkı var. Daha sağlıklı bir şehirde yaşama hakkımız var.Kocaeli’mizi çok seviyoruz. Buraya katılan herkese teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun. Daha nice bayramlarda nice güzel günlerde birlikte olmayı Allah bize nasip etsin, bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu.

BAYRAMI KUTLADI

Kent Bayramlaşmasında konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu kürsüye çıkarak, “Görev yapmaktan onur ve gurur duyduğum Kocaeli’nin en önemli temsilcileri çok değerli misafirler ben de mübarek Kurban Bayramı’nızı kutluyorum.. Kocaeli büyük yürüyüşün tamamlayıcısı olan bir büyükşehirdir. Devletine bağlı kararlı insanların bir arada yaşadığı bir yerdir. Böylesi güzel bir kentte siz değerli vatandaşlara hizmet etme onuruyla bayramımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Bayramda kimsesiz yalnız ve mahsun olanlara dokunarak herkesle helalleşerek sarılarak gönül gönüle bir bayram geçirmemizi diliyorum. Aziz şehitlerimizi de rahmetle anıyorum, gazilerimize de sağlık ve sabır diliyorum ‘’ diye konuşmasını tamamlandı.
 
BAYRAMINIZI TEBRİK EDİYORUM

26.Kent bayramlaşmasında vatandaşlara son olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık hitap etti.Konuşmasnda birlik ve beraberliğin önemine değinen Işık ‘’ Rabbim bizi yeni bir bayrama daha kavuşturdu. Ülkemiz için hayatlarını feda eden bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Geçen Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında 70 gün var ama 70 günde bir başka ülkenin başına 70 yılda gelemeyecek olaylar yaşadık. Özellikle 15 Temmuz’da ülkemizin en büyük ihanetini yaşadık. TSK’ya sızmış asker elbisesi giyen hainler ülkenin iradesine el koyma hevesiyle darbe girişiminde bulundu. Demokrasi tarihimizin en karanlık gecesiydi. Ama sabahı da demokrasi tarihimizin en aydınlık sabahıydı. O karanlık geceyi aydınlığa dönüştüren halkımızdır. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Demokrasi içerisinde siyaset yapar. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Rekabet içerisinde farklı görüşler olur ama söz konusu vatan, millet, devlet, ezan ve cumhuriyet olunca her şey teferruat kalır. 15 Temmuz akşamı milletimiz bunu tüm dünyaya gösterdi. Yenikapı’daki birlik ruhunu burada yeniden görüyoruz. Elbette farklılıklarımız olacak elbette olaylara farklı yaklaşacağız. Ama mevzu bahis vatan ile şehrimiz olunca birlik olacağız. Tarihimizin bize öğrettiği en temel gerçeği bu millet birliğini koruduğu sürece bu milletin bileğini hiç kimse bükemez. 15 Temmuz’da gördük, bundan sonra da tavsiye ederim kimse bir daha kalkışmasın. Bu vesileyle sınırımızda yurdumuzu bekleyen Mehmetçiler’in bayramlarını tebrik ediyorum. Bizim özgürce yaşamamız için nöbet bekleyen bütün güvenlik güçlerimizin bayramlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara kavuşmayı Allah’tan istiyorum. Buraya katıldığınız için birlikte olma fırsatını bize verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.Program sonrasında vatandaşlar ile tek tek tokalaşan heyet daha sonra geleneksel hatıra fotoğrafı çekildi.Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim