• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2508.539 0.99
  • Dolar: 32.5761 0.12
  • Euro: 34.7872 0.17

21 milyon oy almış Cumhurbaşkanı, 23 milyon oy almış Başbakanı görevden aldı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçimli olağanüstü kurultay talebiyle başlattığı 'Sonsuza kadar laik Türkiye' mitinglerine Balıkesir'in Edremit İlçesi'nden başladı.
21 milyon oy almış Cumhurbaşkanı, 23 milyon oy almış Başbakanı görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Muharrem İnce, “21 milyon oy almış Cumhurbaşkanı, 23 milyon oy almış Başbakanı görevden aldı. Milli irade bu mu? Bu darbe” dedi.


Mitingdeki konuşmasında muhalefetin dizayn edilmeye çalışıldığını söyleyen Muharrem İnce, “İktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştireceğiz. Önce muhalefeti değiştireceğiz” dedi. Geçen ay Edremit’te 2 şehidin ailesine taziye için geldiğini belirten İnce, bugün şehitler varken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının düğününü gündeme getirerek, “Dünde 8 şehidimiz var. Bugünde düğünümüz var. Şehitler olduğu zaman 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs’ı iptal ettiler. Sizin derdiniz şehitler falan değil. Sizin deriniz Cumhuriyet. Şehitleri bahane göstererek resepsiyonları, törenleri iptal ettiniz. Düğün ne olacak, düğün” dedi.


Muharrem İnce, değişime karşı olanların yok olacağını vurguladığı konuşmasında şöyle dedi:


“Bunun için Edremit’ten bu büyük yolculuğu sizlerle birlikte başlatıyoruz. Kürt sorununu çözeceğiz. Türkiye’nin sorunlarını demokrasi ile çözeceğiz. Sol birikimle çözeceğiz. Türkiye’de 78 milyona aynı soruyu soracağız. Bir beraber mi yaşayacağız, iki yan yana mı yaşayacağız, ayrı ayrı mı yaşayacağız? Biz beraber yaşamak istiyoruz. Beraber yaşamak istiyorsak ayrı hukuk olmaz. Balıkesir Edremit’teki hukuk neyse, Van’daki Edremit’te de aynı hukuk olacak. Aynı yargı olacak. Bunu hep birlikte başaracağız.” ”


BAŞBAKAN BIYIKLI MI OLACAK BIYIKSIZ MI?”


Türkiye’nin merakla beklediği yeni başbakan kimin olacağı sorusunun sorulduğunu belirten İnce, “Başbakan Binali mi olacak? Ha Ali ha Binali, ha Milyonali, ha Berat, ha Bekir. Bizim için fark etmez. Bunların hepsi aynı. Mesela nasıl olacak Başbakan bıyıklı mı olacak, bıyıksız mı olacak, böyle bir tartışma var” dedi. Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin son başbakan kriteri şu, Tayyip Erdoğan’a yağcılık, saraya bağlılık, sünnete uygun bıyık. Bunlar olduğu zaman Türkiye de başbakan belirlenmiş oluyor. Biz ne istiyoruz biliyor musunuz? Hukuka saygılı, Atatürk’e inanmış, bilime inanan, laikliği benimsemiş, insanları ötekileştirmeyen bir Başbakan seçmemiz lazım bizim. Ucunda ölüm olsa doğruyu söyleyeceksiniz. Şimdi bana diyorlar ki sen partide yönetici değilsin. İşin tıkır, milletvekilisin. Ya erken seçim olur da seni listeye koymazlarsa. Çok umurumdaydı. Ben doğruları yapmak için buradayım. Doğruları.”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştiren İnce, “21 milyon oy almış Cumhurbaşkanı, 23 milyon oy almış Başbakanı görevden aldı. Milli irade bu mu? Bu milli irade, bu darbe. 7 Haziran’dan buyana 500 şehidimiz var. Bir günde dolar 2.75’ten, 2.95’e çıkmış, Ankara’da Merasim Sokak’ta, Kızılay’da gencecik çocuklarımız havaya uçmuş, memleket yangın yeri, 317 milletvekiliyle bir saraylıya direnemeyip istifasını veren bu basiretsiz, bu korkak, bu yeteneksiz adama ben hakkımı helal etmiyorum” dedi.


KILIÇDAROĞLU’NU SAVUNDU


Hiç kimseye kızgınlığı veya küskünlüğü olmayacağını söyleyen İnce, “Ben parti yönetimine muhalif olabilirim ama AKP’ye karşı oldu mu savunmasını da bilirim” dedi. Başkanlıkla ilgili açıklamasına tepki gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu savunan Muharrem İnce, şöyle dedi:
“Geçen gün Sayın Genel Başkan ‘Kanlı mı olacak?’ dedi bu başkanlık. Koro halinde yükleniyorlar. Şunu demek istedi. Biz direniş kültüründen geliyoruz. Biz set öreriz, dikiliriz, engel oluruz, son ana kadar direniriz. Biz bu kültürden geliyoruz demek istedi. Açık çok net. AKP’liler, sayın Genel Başkan’ı koro halinde aşağılamak için uğraşıyorlar. Buradan söylüyorum. Arkandayım, yanındayım bu konuda. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimseye kırgınlığımız, küskünlüğümüz olmayacak.”


Muharrem İnce’ye Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya eşlik etti.


İnce daha sonra Balıkesir’e gitmek üzere Edremit’ten ayrıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim