• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.15 0.75
  • Dolar: 32.3591 0.09
  • Euro: 34.9446 -0.34

“18 maddenin bir tanesi bile evet demek için yeterli”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze'de Küçük Sanayi Sitesi, kooperatiflerin temsilcileri ve hemşehrileri ile bir araya geldi
“18 maddenin bir tanesi bile evet demek için yeterli”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük Sanayi Sitesi, kooperatiflerin temsilcileri ve Düzceliler derneği üyeleri ile bir araya geldi. Gebze’de gerçekleşen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

UYGUN ŞARTLARDA KREDİ

İlk programı olan Küçük Sanayi Sitesi ve Kooperatif temsilcileri buluşmasında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Kocaeli, yüzölçümüne nispetle Türkiye’nin en fazla üretim yapan şehridir. Bu başarı, buradaki büyük yatırımların olduğu kadar sizlerin de başarısıdır. Ölçeği ne olursa olsun, bütün işletmeler bizim için değerlidir. Zira bugün küçük olan bir işletme, yarın büyük bir firmaya, dev bir markaya dönüşebilir. Bu açıdan sanayi sitelerimizi çok önemsiyoruz. Sanayi sitelerimizde faaliyet gösteren firmalarımızın şartlarını iyileştirmeye büyük önem veriyoruz. Biliyorsunuz, yeni kurulan sanayi sitelerinin alt ve üstyapı inşaatlarına çok uygun şartlarda kredi veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

20170331aw027451_04.jpg

 

SON AŞAMAYA GELDİK

Mevcut sanayi siteleri için de bazı önemli adımlar atmayı planladıklarını belirten Özlü, “Fikri Işık Bakanımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı iken Üretim Reform paketi isimli bir çalışma başlatmıştı. Görevi devraldıktan sonra, biz de bu paket üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık ve artık son aşamaya geldik. Bu pakette, sanayicilerimizi düşük maliyetli ve uygun şartlarda yatırım yerleriyle buluşturmak için önemli düzenlemelerimiz olacak. Sanayi sitelerimiz için de önemli bir adım atacağız. Şehir içlerinde kalan sanayi sitelerini, şehir dışına taşımak amacıyla destek ve kredi mekanizmalarını getireceğiz. Böylelikle daha modern, verimli ve sağlıklı alanlarda üretim yapılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

EKONOMİYE DOPİNG ETKİSİ YAPACAK

Konuşmasına devam eden Bakan Özlü, “Esnafımızın, sanayicimizin, tüccarımızın, iş dünyamızın dik duruşu sayesinde, 2016 gibi kabuslarla dolu bir yılı büyüyerek tamamladık. Sizlere ve tüm iş dünyamıza teşekkür ediyorum. İnşallah, 2017 yılı çok daha iyi, başarılı bir yıl olacak. Hep birlikte, çok daha hızlı büyüme rakamlarına ulaştığımız bir yıl yaşayacağız. Üretimin, ihracatın, yatırımların, istihdamın arttığına hep birlikte şahit olacağız. Yılın ilk üç ayına ait öncü göstergeler, bize bu işaretleri fazlasıyla veriyor. Özellikle referandumun geride kalmasıyla birlikte, ekonomideki ivmenin daha da artacağına inanıyorum. Referandumla birlikte, belirsizlik atmosferi tamamen ortadan kalkmış olacak. Üstelik referandumdan çıkacak olan Evet kararı, ekonomiye ilave bir doping etkisi yapacak. 2002’de AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte yaşadığımız yüksek sıçramanın bir benzerini daha yaşayacağız. O ilk sıçramada düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine çıkmıştık. Yeni sıçramayla birlikte ise yüksek gelir seviyesine çıkacağız” dedi.

 

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER

Hayata geçecek olan 18 maddenin her biri birbirinden büyük önem taşıyor diyen Özlü, “Bu maddelerin Türkiye’ye nasıl güç katacağını bilen bazı çevreler, referandumda hayır çıkması için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Özellikle terör örgütleri ve bazı yabancı ülkeler, evetin önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, güçlü Türkiye’nin önünü kesemeyecekler.

Sizlerden şunu rica ediyorum. 18 maddenin her birine tek tek bakın. Bu maddelerin neleri değiştirdiğini kendi gözlerinizle görün. Zira ortada acayip bir yalan furyası var. Türlü türlü propaganda teknikleri kullanıyorlar. Her türlü yalanı ve iftirayı kullanarak paketin içeriğiyle ilgili asılsız iddiaları dile getiriyorlar. Mesela diyorlar ki meclis lağvediliyor. Bu meclis, milletin meclisidir. Millet, bu meclise bundan sonra 600 vekil gönderecek. 18 yaşında seçme hakkını kullanan gençler, seçilme hakkını da kullanarak meclise girebilecek. Hükümet veya Cumhurbaşkanı, bundan sonra kanun teklifinde bulunamayacak. Kanunları, sadece ama sadece meclis teklif edecek, meclis çıkaracak. Şimdi bütün bunlar ortadayken, biri çıkıp meclis lağvedilecek diyorsa, ya okuduğunu anlamayan bir cahildir veya art niyetli bir yalancıdır” şeklinde konuştu.

 

20170331aw027451_03.jpg

 

TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA GÖTÜRECEK MADDELER

Küçük Sanayi Sitesi ve Kooperatif temsilcileri buluşmasının ardından Düzceli hemşehrileri ile buluşan Bakan Özlü, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin geleceğinin Türkiye’nin birlik, bütünlük ve beraberliğinin tehdit altında olduğunu düşünen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli anayasa teklifinizi getirin dedi. Bizde önerimizi sunduk ve 18 madde üzerinde anlaştık. Keşke mümkün olsa bütün anayasayı değiştirip yeni bir anayasa yapsaydık ama olmadı. Anlaştığımız 18 madde var. İki hafta sonra bu 18 maddeyi oylayacağız. 18 maddenin her birisi çok değerli, her birisi çok kıymetli, her birisi Türkiye'nin önünü açacak olan, Türkiye'yi feraha, Türkiye'yi esenliğe, Türkiye'yi aydınlığa götürecek olan maddeler” ifadelerini kullandı.

 

GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN

Tek yargı sistemine geçileceğini belirten Özlü, “Askeri yargıyı kaldırıyoruz. Yargının askerisi, sivili mi olur. Suç suçtur. Tek yargı sistemine geçiyoruz. Anayasada yargının tarafsız olmasını ön görüyoruz. Yani bağımsız ve tarafsız. FETÖ yapılanmasının yargı sistemimizi nasıl çökerttiğini hatırlayın.  Getirdiğimiz paketin her biri çok değerli, her biri çok kıymetli. 18 maddenin sadece bir tanesi bile evet demek için yeterli. Gönlünüz son derece rahat olsun" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Referandumda hemşehrilerinden evet oyu vermelerini isteyen Özlü, “Biz İnadına değil, inandığımız için 'Evet' oyu vereceğiz. Türkiye'nin büyümesi için, Türkiye'nin güçlenmesi için bunu yapacağız. Daha hızlı çalışan bir devlet sistemi için bunu yapacağız. AK Parti olarak geldiğimiz günden beri Türkiye'de çok sayıda yenilik yaptık. Türkiye'de çok şeyi değiştirdik. Nereden nereye geldik. 2002’ye bakın bugüne bakın. Türkiye’de çok şeyin değiştiğini görüyorsunuz. Önümüzdeki süreçte bunları hızlandırmak, daha fazla Türkiye'nin büyümesi, kalkınması ve gelişmesi için çalışacağız” şeklinde konuştu. Program Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yapılan soru cevap ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim