• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

17 Bin Ahıskalı Türk Vatandaşlığına Kabul Ediliyor

Vatandaşlık ve oturma izni müjdesi alabilmek için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa mitingine katılan, ancak bekledikleri müjdeyi alamayan Ahıskalılara müjdeli haber Balıkesir mitinginden geldi. Ahıs...
17 Bin Ahıskalı Türk Vatandaşlığına Kabul Ediliyor

Vatandaşlık ve oturma izni müjdesi alabilmek için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa mitingine katılan, ancak bekledikleri müjdeyi alamayan Ahıskalılara müjdeli haber Balıkesir mitinginden geldi. Ahıska Türkleri olarak yaklaşık dört yıldır vermiş oldukları vatandaşlık mücadelesinde neticeye ulaştıklarını ifade eden İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Davutoğlu’nun Balıkesir’de düzenlediği mitingde Ahıska Türklerine vatandaşlık müjdesini verdiğini söyledi.

Ahıska kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı İnegöl’ün Alanyurt bölgesinde bir kahvehanede Ahıska Türkleriyle bir araya gelen Dernek Başkanı Mehmet Taş, “Dört yıldır süren mücadelemizi dün itibariyle çok şükür nihayetlendirdik. Dört yıldır vatandaşlıkla alakalı defalarca Ankara’ya görüşmeye gittik, defalarca söz aldık. 3 ay önce cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde sıkıntılarımızı çok iyi anladılar. Her konuda destek sözü verdiler. Müsteşarlarına talimat vererek görüşmeleri onlarla devam etmemizi sağladılar. Daha sonra üç hafta önce kararnamenin imzalandığını, önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını bize bildirdiler. Bize dışişleri bakanımızla yapılacak basın toplantısında açıklanacağı bilgisi gelmişti. Fakat geçen hafta ortasında Bursa’da yaptığımız toplantı esnasında, dışişleri bakanımızın danışmanından bize gelen haberde, Bursa’da Ahıskalıların yoğun olmasından dolayı bu haberin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Bursa mitinginde açılanacağı bildirildi. Bizde o sevinç ve coşkuyla İnegöl’den yaklaşık bin, Bursa genelinden ise 4 bin kişiyle Bursa mitinginde başbakanımızın yanındaydık. Fakat miting bitti, bizimle alakalı hiçbir konu konuşulmayınca, adeta bizlere soğuk duş etkisi yaptı. Ben bu meselenin çözümünden yüzde 100 emin olduğum halde şaşırdım. Halkımıza bir sıkıntı vardır şeklinde anlatmaya çalıştık. Ama onca insan beklentiyle oraya gelmişti. Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanımız Ziyaettin Kassanov orada protokoldeydi. Başbakanımızın konuşması bittikten sonra danışmanlarına sorduğunda, danışmanlar unuttuklarını söylemişler. Konuyu daha sonra başbakanımıza iletmişler.Başbakanımızın tabii ki çok üzülüyor. Danışmanların bilgi notunu vermemesi, orada bizimle alakalı bir açıklama yapılamamasına sebep oldu. Daha sonra Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanımız Ziyaettin Kassanov ve Amerika’dan gelen dernek Başkanımız İslam Şahmuradov’u yanına alarak helikopteriyle birlikte Balıkesir’e gittiler. Biz de devamında araçlarımızla Balıkesir’e gittik. Balıkesir mitingine yetiştik. Orada çok sağ olsun başbakanımız bizimle alakalı çok güzel şeyler anlattı. Bu meselenin çözümünü anlattı” dedi.

600 AİLE KARS’A YERLEŞTİRİLECEK

Ukrayna’dan gelenlerle ilgili yaşanan sıkıntıyı sık sık gündeme getirdiğini belirten Mehmet Taş, “Ukrayna’dan 600 ailenin iskanlı göç olarak Kars’a yerleştirilecek. Orada TOKİ’nin konutları hazır. 300’erli 2 grup halinde aileleri getirecekler. Buradaki vatandaşlıkları da 2’şer, 3’er bin gruplar halinde onaylanacak. Hatta dün Ukrayna’dan gelecek 300 ailenin ve vatandaşlık bekleyen 2 bin 100 Ahıskalının vatandaşlığı onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu bizim beklediğimiz bir müjdeydi, ama Bursa’da bu açıklama yapılsaydı, bir bayram havasına dönüşecekti. Bugün de burada insanlarımızı toplayarak bununla ilgili bilgi verelim istedik. Ben buradan cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, konuyla alakalı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuna eminim ki bizleri çok iyi tanıyan dışişleri bakanımız, Türk ve İslam topluluğuna çok önem veren bir başbakanımız olduğunu biliyoruz. Bu da bizim için bir şanstır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

17 BİN AHISKALIYA VATANDAŞLIK VERİLECEK

Taş, “Türkiye genelinde vatandaşlıklık bekleyen 17 bin kişilik bir liste var. Bunların vatandaşlık talebi 2’şer, 3’er bin kişilik gruplar halinde onaylanacak ve Resmi Gazete’de yayımlanacak. Şu anda Resmi Gazete’de çıkan 2 bin 100 kişinin içinde İnegöl’den kaç kişi var tam bilemiyoruz. Vatandaşlığı onaylananlara zaten mektuplar gelecek. Bundan sonra işimiz çok daha kolay olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim