• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

150 Okul Müdürü Davayı Kazandı, Göreve Dönmeyi Bekliyorlar

İlimizde görevden alınan 284 okul müdüründen dava açanlar okullarına geri dönecek. İlimizde de kendisine yapılan usulsüzlükle ilgili Kocaeli İdare Mahkemesi’ne dava açan Orhan Duran’da davayı kazandı.
150 Okul Müdürü Davayı Kazandı, Göreve Dönmeyi Bekliyorlar

Bilindiği üzere, bulunduğu eğitim kurumunda görev süresi uzatılacak yöneticilerin
değerlendirilme sürecinde somut bilgi ve belge bulunmaksızın verilen 75 puan altında kalan
değerlendirme puanlarının ve bu kişilerin görev yaptıkları okulda görev sürelerinin
uzatılmamasına ilişkin işlemlerin iptali istemiyle açılan davalarda yerel mahkemeler tarafından yürütmeyi durdurma ve iptal kararları verildi.

KARARLARIN GEREKÇESİ

Kararların gerekçesinde ise özetle, değerlendirme formunda okul müdürlerinin başarısızlığına ve yetersizliğine ilişkin değerlendirmeler yapılmasına karşılık bu değerlendirmelerin dayanağı olan bilgi ve belgelerin gösterilemediği, dolayısıyla da bu değerlendirmenin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olduğu sonucuna varıldığından tesis edilen işlemlerde hukuka uyarlık görülmediği belirtilmişti. Mahkeme kararları uyarınca herhangi bir yeni değerlendirmeye alınmaksızın doğrudan müdürlük görev süresinin uzatılması gerekmekte iken, okul müdürleri göreve başlatılmadıkları gibi yeniden değerlendirmeye alınarak tekrar 75 puan altında puanla değerlendiriliyor. MEB'in yenidenyapılandırma uygulamasında puanlamaya tabi tuttuğu ve düşük puan aldıkları gerekçesiyle Samsun'da görevden aldığı okul müdürleri, mahkeme kararıyla birer birer geri dönmeye başladı. İlimizde de emsal şekilde dava açan okul müdürleri görev yerlerine geri dönecek.

ORHAN DURAN DAVAYI KAZANDI

İzmit Lisesi Okul Müdürü iken aynı haksızlığa uğrayarak görevden alınan Başiskele Anadolu
Lisesi Matematik Öğretmeni ve Aktif Eğitimciler Sendikası Teşkilatlanmadan sorumlu başkan
Yardımcısı Orhan Duran’da açtığı davayı kazandı. İlk değerlendirmede 62 puan alan Duran’ın puanı açtığı dava sonucunda 73’e çıktı. Duran 73 puana da itiraz ederek ikinci bir dava açarak bunu da kazandı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü Mahkeme kararına göre görev yerine geri dönmesi gereken Duran’ın puanını 75 puanın altında gösterdi. Samsun’da aynı şekilde
sonuçlanan davalar ile birlikte okul müdürleri tek tek görevlerine iade edilmeye başlandı.
İlimizde de Orhan Duran gibi dava açan 150’nin üzerinde okul müdürünün yakın bir zamanda eski görevlerine geri dönmeleri bekleniyor.

OBJEKTİF OLMAYAN DEĞERLENDİRMELER

Yargı kararı ile ilgili açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep şu ifadeleri kullandı: “2013 2014 eğitim öğretim yılının sonunda 6528 sayılı kanun gereği 4 yılını dolduran görevden alındı. Türkiye’de 16 bin, Kocaeli’de 382 müdür görevden alındı. Daha sonra 14 Temmuz, 15 Ağustos tarihleri arasında yapılan değerlendirmede 75 puan altında alan 284 okul müdürü; yanlı, taraflı, objektif olmayan değerlendirme sonucunda, somut bilgi ve belgeye dayanmadan görevden alındı. Bunların yerine malum sendikanın üyeleri göreve getirildi. Müdürler, okulun yolunu bilmeyen navigasyonla okulu bulan milli eğitim müdürleri tarafından değerlendirdi. Görevden alınan müdürler yerine yenileri getirildi. Sendikamızın bu konuda açtığı ve müdür arkadaşlarımız da bireysel davalar açtı.

 

SAMSUN’DA İADELER BAŞLADI


Samsun’da göreve iadelere başlandı. Çünkü yargı kararının uygulanmaması da suç. Kocaeli’de İl Müdürlüğü’nün yargı kararını uygulaması ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yargı kararları sonuç itibari ile ağır işler ancak önüne aldığını altında ezer. Bizim endişemiz yok.
Tamamen sendikal ayrım gözetildi. Okullarda kutuplaşma oldu ve iç huzur bozuldu. Mayıs’ta
malum sendika üye yapacağım derken eline yüzüne bulaştırdı. Şu an eğitim öğretimde
Kocaeli’nin durumu ortada. Öğrenciler adına endişe ediyoruz. Ama gelecek güzel günlerin yakın olduğu söyleyebiliriz. Yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başlıyor. Hukuksuzluk yapanlar yargı karşısında hesap verecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim