• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

145 Yıl Sonra Nikah Töreni

Aydın’ın Didim İlçesine bağlı Akbük Mahallesi’nde bulunan ve 1870 yılında yapılan Rum Ortodoks Kilisesi 145 yıl sonra Süryani çiftin evlilik törenine ev sahipliği yaptı. İlçede ilk kez gerçekleştirile...
145 Yıl Sonra Nikah Töreni

Aydın’ın Didim İlçesine bağlı Akbük Mahallesi’nde bulunan ve 1870 yılında yapılan Rum Ortodoks Kilisesi 145 yıl sonra Süryani çiftin evlilik törenine ev sahipliği yaptı. İlçede ilk kez gerçekleştirilen dini tören Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen tarafından yönetilirken törene yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Aydının turistik İlçesi Didim’de ilk kez bir Kilise dini bir düğün törene ev sahipliği yaptı. 1870 yılında Akbük’te inşa edilen ve 2007 yılında dönemin Akbük eski Belediye Başkanı İbrahim Şam’ın katkılarıyla restore edilen Rum Ortodoks kilisesi 145 yıl sonra dini bir evlilik törenine ev sahipliği yaptı.

Didim Belediyesinden alınan izinle 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16.30’da gerçekleştirilen kilisedeki düğün törenini Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile İsveç’ten gelen Başpapaz Gabrıel Barkaşo yönetti. Gelin Loris Acar (29) düğün yapılacak olan kiliseye limuzinle gelirken, gelin davul-zurna ile karşılandı. Gelin, dini törene uygun olarak Babası tarafından kilisenin kapısına kadar getirilirken, Gelinin nedimeliğini de küçük kız çocukları yaptı.

Damat Enlil Simon Afram (38) ise gelin Loris Acar ile birlikte nedimelere eşliğinde ve dualar eşliğinde kiliseye girdi. Kilisede Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile İsveç’ten gelen Başpapaz Gabrıel Barkaşo tarafından yapılan dualar eşliğinde evlilik akdi yapılırken, Süryani inancına göre tüm ibadetler yerine getirildi. Geline ve damada yüzükleri metropolit Özmen takarken ayrıca gelin ve damada taç takıldı.

Düğün için yurt içi ve yurt dışından bir çok konuk davet edildiği görülürken, Kilise gerçekleştirilen düğün ardından genç çiftin evlilik kutlamaları Auroom otelde sürdürüldü. Gelin ve damadın Didim’de yaşayacağı öğrenildi.

“DÜĞÜNLE KALMAZ, VAFTİZ DE OLUR”

İlçede ilk kez düzenlenen dini töreni yöneten Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, “130-140 yıl sonra özellikle Süryanilerin bu bölgeye geliyorlar. Tatil amaçlı 140-150 aile buraya geliyorlar. Düğün ilk kez olacak burada; Süryanilerin İsveç’ten olsun Avrupa’nın diğer bölgelerinden olsun buraya gelmeleri buraya yerleşmeleri tatil içinde olsa en azından Türkiye’deki bu çeşitliliğimizi çok kültürlülüğümüzü dilimizi ve dinimizi ayakta kalmasına, bu çoğulculuğumuzun da ayakta kalmasına vesile oldukları için mutluyuz. İlk defa Didim’de düğün yapılacak Didim ve çevresinde tabii çok mutluyuz. İnşallah sadece düğünle kalmaz; düğünde olur vaftiz de olur, her münasebet olur burada kalırlar. Türkiye’nin bu çok kültürlülüğüne ve çeşitliliğin ayakta kalmasına vesile olurlar. Biz Süryaniler nereye gidersek gidelim Türkiye’deki kutsal topraklarımız tarihi eserlerimiz yerleşim bölgelerimiz kutsaldır, değerlidir, kıymetlidir. Nereye gidersek gidelim Süryaniler Türkiye’den kopamaz. Güzel havası denizi ve toprağıyla Didim’de yaşamak bizim için mutluluk; bu anlamda biz metropolit olarak çok mutluyuz. Türk vatandaşı olan Süryanilerin buraya gelip yerleşmesi çok güzel” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim