• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9774.8 0.54
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

1 MAYIS GEBZE'DE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Gebze Sendikalar Birliği, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı vesilesiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.
1 MAYIS GEBZE'DE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Gebze Şehit Numan Dede Caddesi’nde Gebze Sendikalar Birliği’ne bağlı Petrol-İş, Birleşik Metal-İş, Tek Gıda-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Kristal-İş, TezKoop-İş, TÜMTİS, Emekli-Sen Sendikaları'nın Gebze şubeleri, CHP, HDP, ÖDP, EMEP, Vatan Partisi, SODAP, ESP, TMMOB, Gebze Artvin Gençlik Platformu, Bağımsız Sınıf Devrimci Platformu, Pir Sultan Abdal Gebze ve Çayırova Şubeleri, UİD-DER, TGB, Haziran Hareketi ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
 
SLOGANLAR HALİNDE YÜRÜYÜŞ


İşçiler buradan sloganlar halinde Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. İşçiler caddeye teker teker arama yapılarak alındı. Gebze Kent Meydanı’na gelen işçiler ilk olarak yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okundu. Ardından Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz bir basın açıklaması yaptı. Akyüz şunları söyledi: “1 Mayıs Dayanışma demektir, mücadele ve birlik demektir. Haklarımıza dönük saldırıların hat safhaya çıktığı, toplumun terör saldırıları ile sindirilemeye çalışıldığı bir dönemde Gebze’yi 1 Mayıs alanına çeviren işçiler ve emekçiler, kadılar hepiniz hoş geldiniz.
 
İŞÇİ SINIFININ MÜCADELE GÜNÜDÜR


Bugün burada sorunlarımızı ve taleplerimizi dile getirmek, ülkede emeğin sesini daha da yükseltmek için bir araya geldik. Birlik ve dayanışma içerisinde 1 Mayıs’ta bu ülkede emekçiler var demek için bir araya geldik. Fabrikalarda, tezgâhlarda ve işyerimizdeki örgütlülüğümüzü ve birliğimizi bu meydana taşıyarak haklarımızı ve kazanımlarımızı koruyacağımızı ilan etmek için 1 Mayıs’ta buradayız. 1 Mayıs işçi sınıfının mücadele günüdür. Dünyada ve Türkiye’de bu mücadele gününde nice bedeller ödendi. Bu bedeller sayesinde bugün bazı kazanımlarımızın olduğunun farkındayız. Daha iyi bir yaşam ve daha iyi çalışma koşulları için verilen bu mücadele 1 Mayısların en büyük mirasıdır.
 

 
KÖLE DEĞİLİZ


Bugün bu mirasa sahip çıkıyor ve işçi sınıfına yönelen yeni saldırılara karşı sesimizi bu meydanda hep birlikte yükseltiyoruz. İşçi ve memur konfederasyonu ayrımı yapmıyoruz. Farklı iş kollarından kadını, erkeği, işçisi, memuru, genci, emeklisi birlik ve dayanıma ruhu ile buradayız. Kiralık işçi düzenlemesine, kıdem tazminatımızın gasp edilmesine, taşeronlaştırma saldırısına, her geçen gün artan iş cinayetlerine, güvencesizleşmeye, sefalet ücretlerine, sendikal hak ihlallerine karşı alandayız. Köle değiliz. İnsana yakışır koşullarda çalışma istiyoruz. Daha iyi ve güzel bir dünyanın işçi sınıfının mücadelesiyle kurulacağına inanıyoruz.”
 
BİN 500 POLİS GÖREV ALDI


Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz’ün konuşmasının ardından sanatçı Biray Koçak sahne aldı. Meydanı dolduran binlerce işçi Biray Koçak’ın söylediği şarkılar ve türkülere hep birlikte eşlik etti, halay çekti. İşçiler daha sonra meydandan olaysız bir şekilde dağıldı. Öte yandan Gebze’deki 1 Mayıs kutlamaları için bin 500 polis görev aldı. Polis 1 Mayıs kutlaması için tüm caddeyi bariyerlerle kapattı.

2-172.jpg3-169.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim